Hikmet Karataş

Hakkımızda HK

1991 yılında sektörün büyük isimlerinden olan Melodi Müzik (ses ışık firması) ışık teknisyeni olarak işe başladım. Buradan edindiğim deneyimlerle.
Sektörde farklı firmalarda çalıştım, bazılarında şef pozisyonunda çalışırken, 1997 Yılında Tarafıma gelen teklif ile Mustafa Sandal'ın ışıkcısı oldum 1,5 yıl sonra 1999 ortalarında MFÖ nün Işık ve Production yetkilisi oldum, Masar Fuat Özkan ile birlikteliğim sürerken, Rak Sanatcısı olan Seksendört (ışık tasarımcısı) + Volkan Konak (Production Amirliği ve ışık Tasarımı + Ajda Pekkan (ışık tasarımcısı) + Gökan Tepe (ışık tasarımcısı) + Karadeniz sanatcısı Selim Bölükbaşı (Teknik Danişman) + Rak sanatcısı KENT (Teknik Danışman).

2015 07 Mart Ülker Arena Volkan Konak (Ali Ağaoğlu) Etkinlik Konseri inde Production ve ışık Yönetiminde Yeraldım.

Birçok Etkinlik (Event) Organizasyonlarında teknik danışmanlık, ışık tasarımı, operator'lüğü yaptım.

Firmalardan ayrılıp özel teknisyenlik ve danışmanlığa başladığımda, boş zamanımı değerlendirmek istedim.
Web tasarım kursuna gittim ve bu konuda kendimi geliştirerek, boş zamanlarımda web sitesi yapmaya başladım.
Şuandada web sitesi yapımına devam etmekteyim.

Pandemi başladığında, malum eğlence sektörü tamamen durdu, bu aşamada bazı arkadaşlarımın yönlendirmesi ile hiç bilmediğim ve anlamadığım bir sektörün kapısından girmiş oldum.
Antika kimisine göre eski objeler, şuanda hala aktif olarak bu işide yapmaktayım www.antikobjeler.com sitesini açtım, tabiki dükkan yok evden çalışmaktayım, buna ek olarak bir site daha açtım www.antikobjeler.com.tr

Okulum

1997
Mustafa Sandal

Light Operator

Sahnedeki enrjisi muazzam, söylenicek söz yok, çalıştığım zaman içerisinde sanatına gösterdiği önemin ışığada gösterdiğini görünce kendisine hayranlığımın arttığı sanatçılardan birisidir.

1999
MFÖ

Masar Fuat Özkan

Bu ismi duyduğunda söz biter (MFÖ) benim için, gençliğimin şarkıları, hep hayranı olduğum bir sanatcının 5 sene ışıkcısı olmak benim için bir onurdu, ömrünüz uzun olsun.

2004
FREE

Bağımsız

Bir süre bağımsız olarak sektörde farklı EVENT ve festivallerde teknik danışmanlık + Operatorlük yaptım, geçen yılların her döneminde işimi yaparken hep heycan duydum, güzel bir duygu.

2013
Seksendört

Light Operator

Müziği ve tarzı ile herdaim zevkle dinlenicek bir ekip, bir birleriyle muhabbetlerine eşlik etme imkanın olduğunda (benim oldu) hayran olmama şansınız yok.

2005
Volkan Konak

Light Operator

İlk kez canlı performans'ını izlediğimde, şaşkına döndüm evet ilk konserde hayran oldum, sahnesi mizahı ve dikkati üst seviyede diyebilirim, volkan konak konseri gündüz ise, ışıkcısına (SENDE GELİCEKSİN) diyen bir adam, ışık yok iş gündüz dersen alıcağın cevap (BEN KAZNIYORSAM EKİBİMDEKİ HERKEZ KAZANICAK) ben bu sözü bizzat duydum, yanii bana söylendi, adam gibi adam tabiri sanırım bu duruma uygun bir söz. YIL 2023 Hala birlikteyiz.

2018
Selami Şahin

Light Operator

Sahnelerin ve bestelerin kralı desek abartmış olmam, çocukluğumdan beri severek dinlediğim bir taçsız kıral benim için, böylesi eşsiz insanların ekibinin bir parçası olmak insana onur veriyor, bunun yanısıra ekip konusunu açarsak buraya sığdırmak bu konuyu zor, menejerinden sahne şefine, sahne arkası ekibi hepsi saygı ile anılıcak ve övgü üstüne övgüyü fazlası ile hak etmektedir.

Konser

İlhan Şeşen 41.Yıl Harbiye Açıkhava Konseri

İlhan Şeşen 41.Yıl Harbiye Açıkhava Konseri

Konser
Gökhan Tepe BGM

Gökhan Tepe BGM

Konser
Ajda Pekkan BGM

Ajda Pekkan BGM

Konser
Zorlu Performans Sanatları Merkezi

Zorlu Performans Sanatları Merkezi

Konser
Ülker Arena

Ülker Arena

Konser
Almanya Münih

Almanya Münih

Konser

Contact

İstanbul Sarıyer

+90 532 716 40 44

hikmet@hikmetkaratas.com.tr

Freelancer

9856